HC Sport

CSÚCSKATEGÓRIÁS MÓDSZER A REGENERÁCIÓ ÉS A REHABILITÁCIÓ TERÉN

Egészségesen és fitten: innovatív, gyorsabb út rehabilitáció erőteljes fokozására

Már a világklasszis sportolók, a futballklubok, a rögbi és jégkorong egyesületek mindent megtesznek a teljesítmény javulás érdekében. A nemzetközi klinikák, Ortopédiai és Traumatológiai intézetek mindennapjaiban már alkalmazzák a módszert. A VACUSPORT® regenerációs rendszer meglepően gyors eredményt hoz a terápiák és a regeneráció terén.

TEGYÜK KÖNNYŰVÉ

Az alsó végtagok keringési rendellenességeinek kezelésénél  a VACUSPORT®  készülékkel egy  egyenletes, fájdalom mentes nyirokmasszázst  lehet elérni , amit az emberi kéz által végzett masszázzsal nem lehet pótolni.  A gyógytornász, a masszőr elhagyhatja a kezeléseinek ezen részét, helyette jobban koncentrálhat a magas szintű képzettséget igénylő funkcionális terápiákra, kiaknázva a neurológiai – ortopédiai ismereteinek lehetőségeit

A KULCSSZÓ: ÁRAMLÁS

Különösen a poszt traumatikus és műtét utáni duzzanatoknál az aktív gyógyulási folyamatokat csak akkor kezdheti a sportoló, amikor az ödémák elmúltak. A trauma utáni duzzadt szöveteket nem lehet kitenni kézi vagy gépi kompressziós hatásoknak. Ezekben a napokban az artériás, vénás és nyirokér rendszer keringési zavarai intenzíven jelentkeznek a sérült szövetekben, amelyek hosszú idő múlva is fennállhatnak, sokszor hónapok, akár évek multán is. Ám most, véget lehet vetni ezeknek a hosszú gyógyulási folyamatoknak.

A VACUSPORT®  regenerációs rendszer spontán és véglegesen csökkenti az ödémákat. A perifériális perfúzió hatására az IVT (szakaszos vákuum terápia) serkenti a sérült terület tápanyaghoz és oxigénhez jutását, ami a lényegesebben gyorsabb sebgyógyuláshoz és felépüléshez vezet. A beteg számára teljesen fájdalom és érintésmentes  a kezelés.

A VACUSPORT® ideális megoldás a tipikus sportsérülések egészségkárosító hatását követően, lecsökkentve a rehabilitáció idejét mind a beteg sportolók, mind a szponzorok javára.
A belső sérülések rehabilitációjára is ideális megoldást kínál a készülék, beleértve a belső protéziseket is. Eredményeként jelentős javulás tapasztalható az életminőségben és gyorsabb, alaposabb rehabilitáció.

Mivel az IVT  a nyirokáramlás fokozására is kiváló hatást fejt ki, ezért a VACUSPORT® regeneráló rendszer egy elismert, modern, költséghatékony terápia a nyirok ödéma terén is.

KEZELÉSI PROGRAMOK

Előre beállított kezelési programok, többek között az alábbi tünetekre:

 • posztoperatív vagy poszttraumás duzzanatok
 • másodlagos nyiroködéma  és lipoödéma
 • passzív érrendszeri  tréning
 • alsó végtagi szalagsérülések
 • alsó végtagi insérülések
 • ficamok
 • bénulások
 • csípőprotézis utáni gyors rehabilitáció
 • gyors rehabilitáció a sérülések megelőzésére a versenysportban

AZ ŰRORVOSLÁS ÁLTAL INSPIRÁLVA

Az IVT  technológia eredete a NASA világűr technológia orvosi kutatásaira épül.  Az űrhajósoknak a súlytalanság állapotában át kell esniük a negatív nyomású kezelésen (LBNPD – alsó végtagok negatív nyomású készüléke) minden 10. órában, hogy elkerüljék az orthostaticus szövődményeket. Egyetlen módszer ez ellen, hogy biztosítsuk az alsó végtagok számára a megfelelő vérkeringést – a gravitáció hiányának ellenére. Az LBNPD fejlesztése révén született meg az áramlást fokozó regenerációs rendszer, a VACUMED®.
A készüléket az Institute for Space Medecine, a németországi űrkutatási központ (DLR) fejlesztette ki.
Fő alkalmazási területe a szív és érrendszeri stimuláció és revascularisatio.
Az IVT  egy modern, költséghatékony terápia a nyirok  és lipo ödémák kezelése terén is. A módszert egy másik formájában alkalmazzák a poszttraumás és műtétek utáni rehabilitáció területén, (VACUSPORT®) valamint a karok, vállak, nyak körüli fájdalmak csökkentésére. (VACUMED ®A.N.S.)
A betegek nagyon jól bírják a kezelést, pozitív hatásai és rentábilis alkalmazhatósága egészségügyi intézményekben vannak dokumentálva.

A készülék vásárlási feltételeiről kérjen ajánlatot a uh.er1627510720ac-hg1627510720ih@re1627510720kygan1627510720 e-mail címen, vagy telefonon: +36 46 555215, +36 20 3629487

TECHNIKAI ADATOK:

Méret (h. sz. m.): 2200 (2250*, 2450*) x 1200 x 1100 mm
Súly: 110 kg (185 kg*, 115 kg**)
Áramellátás: 230 V/50-650 Hz, 1300 VA
Szín: alpin fehér/vörös. Speciális festés, kérésre lehetséges.

*VACUSPORT® SL
**VACUSPORT® XXL   Különleges kivitel, 225 cm – es testmagasságig

EGYÉB EXTRÁK:

 • Elektromosan állítható szögű háttámla, az optimálisan hajlított testhelyzethez. (standard kivitel)
 • Elektromosan csúsztatható fekvő rész, nem mobil betegek részére (csak Vacusport ®SL)
 • Orvosi termék osztályú besorolás
 • Szabadalmi oltalommal rendelkezik
 • Made in Germany