Differenciált Cellulit Terápia (DCT®)

A Differenciált Cellulit Terápia®

Az eljárás Rudolf Weyergans, a „cellulit-pápa” által kidolgozott hatékony kombinációja a kozmetikai és otthoni kezeléseknek, valamint az egészséges táplálkozásnak és tudatos életmódnak.
Számos nemzetközi vizsgálat és tanulmány mutatja a High Care® koncepció sikerességét.

DCT®  által alkalmazott High Care® készítmények

Már több évtizede, hogy a High Care® kozmetikai sorozat termékei  a  bizonyítottan és egyedülálló módon segítik a narancsbőr (cellulit) kezeléseket.  Az exkluzív hatóanyagok optimális kombinációja javítja a bőr állapotát. A borostyán, a köröm virág, a fekete nadálytő kivonatok serkenik a nyirokfolyadék áramlását, az L karnitin a csecsemőmirigy és koffein aktiválja a zsíranyagcserét. A fibrostimulin feszesíti a kötőszövetet, a liposzómák biztosítják a hatóanyagok célzott területre jutását. Minden készítmény egyedi kombinációjú és páratlan minőségű.

A DCT® kezelési koncepció építőkövei:

Aromaterápiás testtekercselés (Body Wrapping)
Hatékony kompressziós tekercselés az eredeti fahéj krémmel kombinálva.

Új! – SPM Popo tuning kezelés
Popo-tuning SPM vákuummasszázzsal

Slide Styler®
Évtizedek óta alkalmazott mechanikus nyirokmasszázs a jó alakért és az egészségért.

SPM®
Szívópumpás masszázs

Detox Body Styler
Lábak megszabadítása a méreganyagoktól.

Vacustyler®
Váltakozó vákuum terápia a test alsó részére. Értréning.

Mi a narancsbőr?

Ahhoz, hogy tudatosan tudjuk felvenni a harcot a narancsbőr ellen, szükség van a kiváltó okok ismeretére. A mai test-tudatos társadalmakban a külső megjelenés egyre fontosabb szerepet játszik. Azok, akik tenni szeretnének önmagukért és a cellulit ellen, nálunk nyitva találják a sikerhez vezető összes ajtót. Oldalainkon megtalál minden lényeges információt a bőrápolástól a cellulit elleni harcon keresztül az egészséges táplálkozásig, a testmozgásról és a súlycsökkentésről, valamint az ezeket támogató terápiákról, mint pl. a nyirokmasszázs, vákuumos kezelések.

A narancsbőr (cellulit) a kötőszövet állapotában bekövetkezett változás, ami jól látható gödröcskékben jelentkezik a bőr felületén. A tapasztalatok azt igazolják, hogy a nők mintegy 95% – nál jelentkezik a cellulit probléma, a férfiaknál jóval ritkábban. Ennek oka a bőr alatti sejtek különböző elrendeződéséből adódik.

A narancsbőr először a nyugati országokban jelentkezett, ahol a lakosság hamarabb szembesült az elégtelen testmozgás  és a zsíros ételek káros következményeivel, valamint a fokozott hormonális hatások kedvezőtlen változásaival. Napjainkban fokozatosan az egész világon terjed, ahogyan ezek a problémák más országokban is napirenden vannak. A mai társadalomban fontos szerepet játszanak az emberek életében az egészség és az ápoltság, így a cellulit egyre inkább zavaró tényezővé válik.     A narancsbőr szinonimája mint szakkifejezés a cellulit. Míg a narancsbőr kifejezés nagyon gyakori, és jól leírja a problémát, addig a gyakran cellulitisz kifejezést helytelenül alkalmazzák a problémára, mert ez nem gyulladás, ahogyan az „itisz”végződés utal rá. Ezért is használjuk szakkifejezésként a cellulit szót.

Megjelenésének oka a hormonális hajlam mellett az elhízás, a rossz táplálkozás és a testmozgás hiánya. A narancsbőr az egész testen mindenhol előfordulhat, ahol a szervezet zsírt termel. Különösen jellemző a comb és a fenék területén, de a hason és a felkaron is gyakori.

A narancsbőr betegség?

A narancssárga szín jól kifejezi, hogy a narancsbőr nem betegség, de a bőr alatti kötőszövet elváltozása megfigyelhető. Az a tény ahogy a cellulit megjelenik a bőrön, első pillantásra is csúnya, és az érintettek számára is kellemetlen és kínos. Fájdalmat viszont nem okoz.

Azoknál a nőknél, akiket kellemetlenül érint ez az erős kifejezés, azok fehérneműben vagy fürdőruhában különösen kellemetlenül érzik magukat, és valószínű, hogy már lelki problémákat is okoz a narancsbőr. Ezért fontos a gyors cselekvés és a probléma hatékony megoldása.

A narancsbőr stádiumai

  1. Azt tapasztaljuk, hogy a narancsbőr nem látható, csak akkor válik láthatóvá, ha a bőrt összenyomjuk. (összecsippantásos teszt)
  2. Súlyosabb esetben a narancsbőr szemmel látható abban az esetben, ha az érintett testfelület összenyomódik, pl. egy kemény széken ülve. Ha a bőr nyugodt, pl fekve, akkor nem látató.
  3. A narancsbőr legerősebb formája, ülő, álló és fekvő helyzetben is  jól látható. Az érintettek számára már nagyon kellemetlen lehet.

Megfelelő táplálkozás és a narancsbőr

Annak érdekében, hogy erősítse a kötőszövetét, és lépéseket tegyen a narancsbőr ellen, fontos néhány alapvető irányelvet betartani az étkezésben.  A hektikus mindennapi táplálkozás során könnyen előfordul, hogy nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy mennyit is eszünk összesen, ami könnyen elhízáshoz vezet. Az elhízás következményei a rosszabb közérzet és a rossz arcszín. A diétát gyakran csak félig – meddig végezzük el teljesen, gyakori a yo-yo effektus, ami a problémát csak súlyosbítja. Törekedni kell egy könnyen tartható középút megtalálásában, hogy véglegesíteni tudja a helyes táplálkozást

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni néhány ajánlást és tippet, hogyan tudja elérni a kívánt súlyát, azt megtartani, emellett a narancsbőre ellen is fellépve.

Kevesebb zsírt és szénhidrátot

Az alacsony zsírtartalmú étrend nem csak megtartani, és csökkenteni tudja a testsúlyát, hanem abban is segít, hogy lebontsa a zsírlerakódásokat a kritikus pontokon. (comb, fenék, has és felkar) Ezen túlmenően eredménye még az egészségesebb arcszín és a feszesebb kötőszövet, ami a zsírpárnák csökkenésével jár.

A következő vásárláskor érdemes célzott pillantást vetni az élelmiszerek összetevőire, különösen a zsírtartalmára.

Egészséges
fogyás

A szénhidrát a szervezet számára nélkülözhetetlen. A diétát úgy kell beállítani, hogy a szénhidrátokat zöldségek, gyümölcsök formájában vegye elsősorban magához, így hatékonyan hozzájárul a fogyáshoz. Gyakran az elhízott embereknél a cellulit is súlyosabb, mint a soványabb embereknél.
Annak, akinek fontos a karcsúság és a fittség, jobb esélye van elérni a kívánt hatást, ha pl. nyirokmasszázzsal, anti – cellulit krémek alkalmazásával segíti a folyamatot, így örökre megszabadulhat a problémáról

Táplálkozási tippek narancsbőrre

Kerülje azokat a hús és kolbász készítményeket, melyek természetes módon sok zsírt tartalmaznak. (pl. sültek, gulyás) valamint a különösen hízlaló ételeket. (hamburger)
Az édességek nem csak igazi kalória bombák, de rendkívül sok cukrot is tartalmaznak.

Ha végképp szüksége van édességre, azt inkább friss gyümölcsök formájában fogyassza, ill. egyéb egészséges formában. Rövidesen tapasztalja, hogy ezek milyen hatékony eszközök a fogyás és a narancsbőr elleni harcban.

Fontos: igyon sok folyadékot

Minden nap gondoskodjon elegendő folyadék bevitelről. Ez segít a cellulit leküzdésében. A kellő folyadék biztosítja, hogy a bőr kevésbé esik befelé így a csúnya gödröcskék is kevésbé lesznek láthatóak. Nagyon hasznos az anyagcsere és a zsírégetés szempontjából is.
Elsősorban vizet, teákat, hígított leveket fogyasszon, melyek kevés kalóriát tartalmaznak. Így nemcsak egészséges, de elegendő és élvezetes italfogyasztást tud kialakítani.  Alkoholt csak különleges alkalmakkor, kevés mennyiségben.

Anti cellulit gyakorlatok

A sport a narancsbőr megelőzésére a legjobb program. A sok testmozgás elengedhetetlen, ha meg akarjuk nyerni a harcot a narancsbőr ellen. Nem csak általánosságban van jó hatással az alakra, hanem konkrét területeken is lehet alkalmazni, ahol hozzájárul a kötőszövet feszesítéséhez, mint a lábak , comb, fenék, has  területeken, így hozzájárul a narancsbőr csökkenéséhez. Az aktív mozgást építse be a mindennapjaiba, és hamarosan tapasztalj a pozitív változásokat. Olyan, hogy anti cellulit sport nem létezik, de van egy egész sor olyan sporttevékenység, amelyek különösen alkalmasak a narancsbőr ellen. Ezen sportok célja, hogy erősítse a kötőszövetet és optimalizálja a zsírégetést és a fogyást. Ezek  az összes állóképességi sportok, mint a futás, úszás, kerékpározás.
Lehetőség van azon testrészek speciális edzésére, ahol különösen könnyen felhalmozódnak a zsírsejtek. Speciális gyakorlatsorok által, pl. fenék, comb izmok erősítésével is hozzájárulhatunk a kívánt eredmény eléréséhez. Az edzőtermekben sok lehetőséget találhatnak a megfelelő programok elvégzésére.

A mindennapi tevékenységbe is be lehet építeni apróbb trükköket a fokozott kalória égetés érdekében. Lépcsők lift helyett, egyszerű láb és fenék gyakorlatok az irodában, rövidebb távolságokra gyalog vagy kerékpárral eljutni autó helyett. Hosszú távon ezek az apróságok is javulást hoznak, hiszen egyszerűen, túlterhelés nélkül végezhetőek. E mellet különösen fontos azonban a testmozgás rendszeressége. Így sikerülhet tartósan fenntartani a testsúlyt és így az egészséget is, ezáltal a kötőszövet és a bőr feszességét is.

Különösen hatékonyak a testmozgás eredményei, ha kiegészíti őket nyirokmasszázzsal és különféle ápolási termékekkel, mint pl az anti-cellulit krémek, így a többszörös hatás fokozza a jó eredmény elérését.

Narancsbőr kezelések

Az első lépések már megtörténtek a sok mozgás és az egészséges táplálkozás által a narancsbőr megszüntetésére. Léteznek ezek mellett olyan kiegészítő , de gyakran nélkülözhetetlen módszerek, melyekkel tartós sikereket lehet elérni.

Ezen segítség és tanácsadás számos speciális kozmetikában elérhető, ahol anti celulit kezeléseket végeznek szerte az országban.  Oldalunkon megtalálhatja azokat a speciális kozmetikákat, ahol a Weyergans által kidolgozott módszerekkel, kvalifikált, minőségi szolgáltatást talál mind a tanácsadás, mind a különféle kezelési módszerek terén.